Bieblo

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Bieblo geeft boekentips aan kinderen van 6 t.e.m. 14 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. En Bieblo stelt nooit teleur, want de getoonde boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment. 

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een boek te vinden in de rekken dat ze graag willen lezen: al die keuze! De bib helpt deze jonge lezers een handje. Met Bieblo vinden 6- tot 14-jarigen spelenderwijs boeken die aansluiten bij hun interesses.

Boekentips op maat van je kind: zo werkt het

Kinderen vertellen Bieblo hun leeftijd. Daarna zien ze afbeeldingen die thema’s uitbeelden, zoals fantasie, dieren, noem maar op. Swipen ze rechts, dan is het hun ding, swipen ze links, dan niet. Op het einde krijgen ze een digitale etalage met 8 covers en informatie over waar ze het boek kunnen vinden in de bib. Deze boekentips zijn op dat moment beschikbaar in de bib en sluiten aan bij hun interesses en leeftijd. Staat er geen enkel boek tussen dat ze willen lezen? Dan doet Bieblo gewoon een nieuw voorstel, totdat ze vinden wat ze zoeken.

Voor kinderen, ouders en leerkrachten

Voor kinderen is het een voordeel dat ze al na enkele kliks (of na wat swipen) resultaat zien. Zodoende heb je binnen de minuut enkele goede boekentips te pakken. Bieblo is een fijne ondersteuning voor kinderen, ouders en leerkrachten in de zoektocht naar een geschikt boek. 

Probeer Bieblo hier uit!