Boekstart

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Bovendien leert je kind niet alleen meer maar ook andere woorden wanneer er boeken aan te pas komen. En er is meer. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school. Dat is zelfs bewezen.

Maar bovenal is samen in boekjes kijken gezellig. Dicht bij mekaar zitten, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen... Het versterkt de band tussen ouders en kinderen. Het is pure ‘kwaliteitstijd’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekstart

Diest is een Boekstart-gemeente! Wat betekent dit? 

Als je kind zes maanden oud is, ontvang je bij Kind & Gezin een babypakket met een zacht voelboekje, een infobrochure en de Boekstart-groeimeter. Wordt je kind 15 maanden, dan krijg je bij Kind & Gezin een bon om de peutertas af te halen in de bibliotheek. Deze leuke tas bevat een infobrochure en twee kartonboeken: een aanwijsboekje en een eerste peuterverhaal. Zo ontdek je heel vroeg boekjes voor je baby en peuter én het aanbod in de bibliotheek. Een echte aanrader!

Boekstart - peutertas