Zoek een krantenartikel of actuele info uit een weekblad.
Gratis toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Bij je thuis, op school, of op je mobiele toestellen overal.

 

Research voor een taak of lesvoorbereiding? Duik in het digitale krantenarchief! Je krijgt snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft en Metro via je Mijn Bibliotheek-account. Het krantenarchief kan je raadplegen op school, thuis of in de bib. Begin meteen te lezen op je eigen toestel of op een toestel van de bib. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging.

Het archief is handig om te gebruiken thuis bij je lesvoorbereiding, op school tijdens je lessen of voor een opdracht

Ontdek hier het digitale krantenarchief.

Klik hier voor het krantenarchief

 

 

 

 

De bib kan haar abonnement op het digitale krantenarchief en de kiosk kosteloos delen met het cultuur- of gemeenschapscentrum, de lagere en secundaire scholen op het grondgebied én de educatieve partners in onze stad. Op voorwaarde dat ze beschikken over vaste IP-nummers voor toegang tot internet in hun lokalen, krijgen ze via het bibliotheekabonnement gratis toegang tot Gopress archief en kiosk. Scholen kunnen de toegang tot het archief zelfs integreren in hun online leerplatform. Dit aanbod geldt ook voor volkshogescholen, organisaties voor basiseducatie, organisaties voor Nederlands als tweede taal of gemeentelijke locaties waar regelmatig educatieve activiteiten van de bibliotheek plaatsvinden.

Vraag gratis toegang aan voor je school door ons dit formulier ingevuld terug te bezorgen.

Iconen van de kranten en tijdschriften in het Digitale Krantenarchief