E-boeken

Als lid van de bib kan je gratis e-boeken lenen op je eigen toestel.

Via het platform cloudLibrary kan je als lener telkens 2 e-boeken tegelijk lenen, tot 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers.

De collectie

Er zit voor elk wat wils in de uitgebreide collectie. De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie (spannende en romantische boeken, literaire romans) en populaire non-fictie voor volwassen lezers. Er worden zowel actuele titels als oudere in het aanbod opgenomen voor een kwaliteitsvolle, diverse collectie, die inspeelt op de vraag van het publiek.

e-boeken promo banner

Zo werkt het

1. Download de app of gebruik de cloudLibrary website.

2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Bij de smartphone/tablet apps kies je bij de eerste opstart voor België > E-boeken Vlaanderen en Brussel > de Bib en meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Heb je nog geen Mijn Bibliotheek-profiel? Registreer je dan snel of lees meer over registreren op Mijn Bibliotheek.

Op welke toestellen kan ik e-boeken ontlenen? De handleidingen...

Smartphone of tablet

Om e-boeken te ontlenen op een smartphone of tablet moet je de cloudLibrary-app installeren op je smartphone of tablet. De app is beschikbaar voor iOS (iOS 8 of recenter), Android (Android 4.1 of recenter) en ook voor de tablets (en niet de e-readers) van Amazon (Nook, Kindle Fire, Kindle Fire HD en Kindle Fire HDX).

Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor tablet/smartphone apple of cloudLibrary voor tablet/smartphone android.

E-reader

Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Een beperkt aantal verouderde e-readers zijn ook niet bruikbaar.

In de handleiding cloudLibrary voor e-reader mac/apple of cloudLibrary voor e-reader windows/android wordt stap voor stap uitgelegd hoe je e-boeken via cloudLibrary op je e-reader kan plaatsen.

Computer

Om e-boeken te ontlenen via je computer ga je naar https://ebook.yourcloudlibrary.com/library/deBib/Featured en meld je je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel. 

Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor pc .

Je kan met 1 Mijn Bibliotheek-profiel e-boeken tegelijk lezen op 7 verschillende toestellen. Via de bladwijzer kan je onthouden waar je zat in het boek.

 

Heb je vragen over deze dienst?

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.