De Krantenkiosk

Digitale kranten en magazines

Lees de recente kranten en magazines digitaal in de bib en op school. Dit kan met je eigen smartphone, tablet of pc en op de internetpc's in de bib.

In de krantenkiosk lees je binnen de muren van de bib verschillende digitale kranten en tijdschriften van de laatste 7 publicatiedagen, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft en Metro. De digitale kiosk is gratis beschikbaar op alle toestellen van de bib of via wifi op je eigen toestel. Leden kunnen de kiosk raadplegen binnen de muren van de bib, school of één van de educatieve partners van de bib. 

GoPress - Alles gezien in één klik

 

 

 

 

 

 

 

Als je in de bib bent surf je naar https://krantenkiosk.bibliotheek.be/. Je hebt dan toegang tot:

  • Vlaamse kranten
  • Vlaamse tijdschriften
  • Franstalige kranten
  • Franstalige magazines
  • Nederlandse kranten

De Diestse lagere en secundaire scholen, cultuur- en gemeenschapscentra en structurele educatieve partners kunnen via het abonnement van de bib gratis gebruik maken van de digitale krantenkiosk en het het digitale krantenarchief. Op voorwaarde dat ze beschikken over vaste IP-nummers voor toegang tot internet in hun lokalen, krijgen ze via het bibliotheekabonnement gratis toegang tot Gopress archief en kiosk. Scholen kunnen de toegang tot het archief zelfs integreren in hun online leerplatform. Dit aanbod geldt ook voor volkshogescholen, organisaties voor basiseducatie, organisaties voor Nederlands als tweede taal of gemeentelijke locaties waar regelmatig educatieve activiteiten van de bibliotheek plaatsvinden.

Vraag gratis toegang aan voor je school door ons dit formulier ingevuld terug te bezorgen.