Zesde stadsdichter van Diest: 2018 - 2020

Over Kristien Nys

Op donderdag 25 januari 2018 werd Kristien Nys in de Openbare Bibliotheek voorgesteld als nieuwe stadsdichter van Diest.

"Ik durf mezelf geen échte dichter te noemen. Niet zoals Thomas Goyvaerts of zijn voorgangers. Niet zo poëtisch. Maar ik speel graag met woorden. En schrijven is voor mij als ademen. Het gaat bijna vanzelf. Toen ik zag dat er een nieuwe stadsdichter werd gezocht, voelde ik me uitgedaagd. "Ik probeer het eens", dacht ik. En ik heb een gedicht gemaakt. Met woordgrapjes en veel verwijzingen naar onze stad, die waarschijnlijk weinig betekenen voor iemand die Diest niet kent. Maar iedereen die het las, is enthousiast. Zo ook de jury, zo bleek. Ik ben vereerd maar vind het bijzonder spannend. Ik zal uit mijn pijp mogen komen, want nu ben ik het dus wel: een dichter. Het zal misschien wat anders zijn dan de vorigen, maar hopelijk vinden de Diestenaars het ook goed."

Kristien Nys (1980, Diest) is een geboren en getogen Diestenaar.

Een achttal jaar geleden begon ze de blog Mademoiselle Fresita. Ze schreef toen over haar leven in Brussel waar ze destijds woonde met haar partner, Johan. Inmiddels zijn ze met hun twee dochters, Jackie en Lucille, weer naar Diest verhuisd, en is Mademoiselle Fresita een goed gelezen mamablog. Hier deelt ze recepten en tips voor uitstapjes en boeken. Af en toe lucht ze haar hart over het moederschap. In 2017 won ze hiervoor zelfs een "Mom Blog Award"!

Alle gedichten

Stadsgedicht nr. 1 DIEST

Stadsgedicht nr. 2 Standvastig ga ik voort

Stadsgedicht nr. 3 Zomer in Diest

Stadsgedicht nr. 4 Wonderland

Stadsgedicht nr. 5 Ons Huis

Stadsgedicht nr. 6 DE LINDERAKKERS

Stadsgedicht nr. 7 LICHTJES

Stadsgedicht nr. 8 Voorjaar

Stadsgedicht nr. 9 Marieke

Stadsgedicht nr. 10 DANK

Nieuwjaarsbrief 2019

Poëzieproject Getikt i.s.m. Sint-Annendael

Postkaart Getikt Gedichtendag 2019