Scannen, printen en kopiëren

In de bib kan je scannen, printen en kopiëren. Met een scanner maak je een digitale versie van een papieren document. Een digitaal document kan je vanaf een computer printen op papier. Je kan ook papieren kopies maken van documenten.

*** Wegens de huidige hacking-problematiek is het niet mogelijk gebruik te maken van het kopietoestel ***

Naast de balie staat een kopietoestel waarmee je kan scannen en afdrukken, laat je hierbij assisteren door onze bibliotheekmedewerkers.

Scannen

Met het kopietoestel kan je documenten scannen. De gescande documenten worden door het baliepersoneel doorgestuurd naar je e-mail.

Scannen is gratis, je hebt enkel een e-mail adres nodig waarop je je documenten kan ontvangen.

Printen

Je kan gratis gebruik maken van de publiekspc's in de bib, deze vind je naast de balie. 

Om te printen heb je een persoonlijk computeraccount van de bib nodig. Laat je met je e-ID gratis registreren aan de balie en ontvang een account waarmee je de pc's vrij kan gebruiken. Deze pc's zijn geschikt voor internetgebruik en beschikken over Microsoft Office, vanaf deze pc's kan je printen. Het internetreglement kan je hier nalezen.

Je geeft een printopdracht vanaf de pc. Vervolgens zal het baliepersoneel je printopdracht naar het kopietoestel sturen. Voor het printen hanteren we dezelfde kostprijs als voor het kopiëren. Betalen doe je aan de balie.

Kopiëren

Documenten kopiëren kan met het kopietoestel aan de balie. Betalen doe je eveneens aan de balie.

De kostprijs bedraagt:

  • 0,10 euro per A4-bladzijde in zwart-wit
  • 0,50 euro per A4-bladzijde in kleur
  • 0,50 euro per A3-bladzijde in zwart-wit
  • 1,00 euro per A3-bladzijde in kleur